Carregadors per a vehicle elèctric

Tens un cotxe elèctric o vols comprar-ne un? Tecfesa us ofereix tota la informació a tenir en compte.

On carregar el meu cotxe si aparco en un garatge comunitari?
A la normativa actual hi ha diferents formes de càrrega per al nostre cotxe elèctric al nostre garatge comunitari.

  1. La primera és informant als tots els propietaris del garatge que es farà la càrrega del teu vehicle des d’una presa de corrent existent al garatge i que tots hi estiguin d’acord.
  2. Si aquesta opció no és acceptada pels veïns, es pot fer la instal·lació d’un comptador digital immediatament després del comptador del garatge per pagar l’energia consumida per carregar el cotxe. Igual que la primera opció, la càrrega es realitzarà mitjançant una presa de corrent existent al garatge. En aquesta opció també tots els veïns han d’estar d’acord.
  3. La darrera opció és fer una instal·lació des del teu comptador del teu habitatge fins al teu punt de càrrega. La instal·lació s’haurà de fer mitjançant el REBT 2002 ITC BT 52 on s’especifiquen les característiques tècniques de la instal·lació.

Quina potència elèctrica necessito?
La potència elèctrica anirà determinada pel tipus de càrrega que es vol tenir; lenta, semiràpida o ràpida.

Per a habitatges el més viable és la càrrega lenta ja que la demanda de potència no seria superior a 3,6kW, potència que podem obtenir fàcilment des de la comunitat. Es pot aprofitar el comptador existent de l’habitatge si aquest té potència suficient o si es pot demanar un augment de potència. Una altra opció és demanar un comptador exclusiu per a la càrrega del comptador, aquesta tindrà un cost superior en haver de pagar una factura elèctrica només per a la càrrega del vehicle.

També hi ha l’opció de fer la càrrega semiràpida (de 8 kW a 43 kW) a comunitats però el cost de les adequacions i el terme de potència necessària seria molt elevada.

Per a la càrrega ràpida (>43kW) calen unes infraestructures que les nostres comunitats no ens poden abastir. La càrrega es realitza a 30min aproximadament.

Com a conclusió, podem dir que el cotxe elèctric és el futur i tenim la normativa reguladora necessària per poder fer la instal·lació del teu punt de càrrega el més fàcil i a baix cost.

A Tecfesa us oferim també el servei d’assessorament, disseny, instal·lació i legalització del vostre punt de càrrega per a cotxe elèctric.

Normativa punts de càrrega per a vehicle elèctric:

Contacti’ns

Tecfesa és una empresa en constant formació en noves normatives i programació, el nostre objectiu és donar solució a les necessitats dels nostres clients, tant a particulars com a empreses, oferint un tracte personalitzat i eficient.

No dubteu a contactar amb nosaltres per a qualsevol aclariment.